Четвер, березня 28, 2024


Презентація проекту

081120172 листопада, в міськраді Кропивницького ГО "Let's do it, Ukraine" спільно з НВО#6 презентували проект роздільного збору сміття, який вони започатковують на отримані кошти від громадського бюджету.

Презентацію провела президент Всеукраїнського молодіжного руху Let's do it, Ukraine, лауреат Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України, Юлія Мархель.

За словами очільниці молодіжного руху, команда «Let`s do it Ukraine» протягом року вже долучила до процесу роздільного збору відходів більш ніж 15 тисяч школярів з різних куточків країни.

"Ми можемо зберігати планету і поповнювати бюджет школи для розвитку самоврядування, покращення економічного становища. В заході візьмуть участь педагоги-організатори та лідери учнівського самоврядування. Далі у нас буде кілька етапів: активізація школи, родин. Кожна дитина буде робити досліди в рамках проекту.

Ми тільки стартуємо, це будуть наші перші навчання в Кропивницькому, але в Україні є такий досвід, коли кілька шкіл починали сортувати сміття.У нас всі школи з листопада сортуватимуть сміття за фінансування бюджету міста. Цей проект унікальний для нашого міста тим, що реалізований за кошти громадського бюджету", - розповідає Юлія. 

У Кропивницькому системним сортуванням відходів займуться саме учні НВО №6.

В ході презентації активісти продемонстрували соціальний відеоролик про школи, які в своїх стінах впроваджують проект роздільного збору сміття.

«Основна мета проекту – показати, на скільки важливим є сортування та перероблення відходів, виховати у майбутнього покоління відповідальне та дбайливе ставлення до довкілля. – говорить Юлія – Тренінги, які ми проведемо серед шкіл, допоможуть педагогам та школярам навчитися основним правилам сортування відходів, адже – це також ресурс, з якого школи зможуть отримувати додатковий прибуток. Завдяки таким проектам українські діти усвідомлюють свою участь в турботі про довкілля, в них формується персональна відповідальність за свою діяльність та її наслідки».

123456


:

футер

Авторські права © 2024 Кіровоградська спеціалізована загальноосвітня середня школа №6. Усі права захищені.
Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.
2006-2011 © Український переклад Joomla! Україна.